جابجایی درخت
انتقال و جابجایی اشجار به جهت جلوگیری از قطع درختان انجام می شود که این شرکت با سال ها تجربه اولین شرکت در سطح کشور میباشد که در این زمینه اقدام نموده و هزاران اصله درخت همیشه سبز و خزان کننده را جابجا نموده و بیشتر با سازندگان محترم که از طرف شهرداری تهران و دیگر شهرستانها معرفی شدهاند همکاری داشته است. منظور از درختان خزان کننده آن دسته از اشجار هستند که در زمستان و فصل سرما ریزش برگ پیدا کرده و به اصطلاح به خواب زمستانی رفته و جریان شیره گیاهی در آن ها متوقف میشود که اینگونه درختان بهترین زمان جهت انتقالشان از اول دی ماه تا پانزدهم اسفند ماه میباشد و چنانچه در این فصل جابجا گردند و پس از انتقال دستورالعمل دوران نقاهت به درستی انجام شود، بیش از نود درصد احتمال زنده و سبز ماندنشان وجود دارد. اما قضیه در مورد درختان همیشهسبز که خواب زمستانی ندارند فرق میکند و بهترین زمان جابجایی اینگونه درختان اوایل فصل پاییز و اوایل فصل بهار میباشد و احتمال زنده و سبز ماندن چنین درختانی نسبت به درختان خزان کننده کمتر بوده و با توجه به نوع گونه از چهل الی هشتاد درصد میباشد. به عنوان مثال درخت همیشهسبزی مانند سرو نقرهای حداکثر احتمال زنده ماندنش پس از جابجایی حدود چهل درصد میباشد. اما در مورد درخت همیشه سبزی مانند سدروس حدود هشتاد درصد میباشد. البته چه در مورد درختان همیشهسبز و چه اشجار خزان کننده عواملی از جمله سلامت و شادابی درختان، نوع گونه، نوع خاک اطراف ریشهها جهت روتبال نموندن، نوع ریشه( هر مقدار ریشه موئین بیشتر باشد احتمال زنده ماندن درخت بیشتر است. مثل درخت توت و نارون که ریشه موئین زیادی دارند و معمولا پس از انتقال و جابجایی زنده و سبز میمانند) و در نهایت چگونه سپری شدن دوران نقاهت پس از انتقال و جابجایی درختان تاثیرگذار میباشد.
حال به چگونگی جابجایی درختان به روش روتبال (گونی پیچی و بسته بندی ریشه درخت به همراه خاک اطراف ریشه) با استفاده از ماشین آلات در فصل مناسب می پردازیم:
بازدید اولیه از درخت جهت بررسی سلامت آن: برخی از درختان دچار آفت، بیماری، پوسیدگی و ... شده و شدت آنقدر زیاد است که اینگونه اشجار مطمئنا پس از انتقال از بین خواهند رفت. بنابراین درختی را جابجا میکنیم که از سلامت کافی برخوردار باشد.
بازدید از مکانی که قرار است درخت پس از انتقال به آنجا برود: مکان جدید میبایست از نظر شرایط آب و هوایی و نوع خاک تقریبا به مکان قدیم شبیه باشد.
علامتگذاری بر روی تنه درخت که با همان جهت درخت در مکان جدید غرس گردد. استفاده از محلول مخصوص و آبیاری درخت با این محلول قبل از انتقال
هرس و سربرداری در خصوص درختان خزان کننده: باید توجه داشت درختان همیشه سبز نباید هرس و سربرداری گردند.
حفر کانال اطراف ریشهها و نیز هرس ریشهها با استفاده از ابزارآلات مخصوص
روتبال و گونی پیچ نمودن ریشهها به همراه خاک اطراف جهت جابجایی درختان که البته انجام این مرحله بستگی به نوع ریشه و خاک اطراف آن دارد به طوری که در خصوص درختانی که ریشههای موئین زیادی دارند و خاک اطرافشان رسی میباشد، عملیات روتبال بهتر انجام شده و توده خاک وسیع همراه با ریشه زیادی را میتوان برداشت نمود. اما در خصوص اشجاری که ریشه موئین کمی دارند و خاک اطراف ریشه شنی میباشد توده خاک وسیع همراه با ریشه نمیتوان برداشت و به اصطلاح خاک میشکند.
تهیه خاک مخصوص جهت غرس درخت در محل جدید پس از جابجایی درخت : جهت کاشت درخت در محل جدید تهیه خاک غنی از واجبات است که این نوع خاک مخلوطی از رس سرندی، ماسه شسته شده، پرلیت، سبوس، ورمی کمپوست و... میباشد.
برای مطالعه بیشتر مطالب در مورد جابجایی و انتقال درختان به www.sabzevane.com مراجعه نمایید.